De Nederlandse politie stuurt dienstuniformen niet langer per post naar het woonadres van agenten. Bij dat besluit spelen veiligheidsaspecten een grote rol, aldus de politie donderdag op de eigen website.

De dienstkleding wordt voortaan alleen nog bezorgd op politiebureaus. Daar komen speciale afhaalpunten. Ook kunnen agenten uniformen afhalen voor collega's.

De politie hoopt dat op deze manier de achterstanden in de uitlevering sneller worden ingelopen, zodat politiemedewerkers tijdig beschikken over hun kleding.

Sinds 1 juli 2017 worden uniformen bij medewerkers thuisbezorgd via een track-and-tracesysteem, dat het mogelijk maakt om te zien waar het postpakket zich bevindt. Ook konden uniforms worden bezorgd op een politielocatie. Aan die proef komt nu een einde.

Veel pakketten kwamen retour vanwege extra veiligheidseisen. Politiemedewerkers moesten daardoor te lang op hun kleding wachten. Om hoeveel het gaat, is niet bekend. De politie spreekt van een "hoog percentage".

In het begin raakten kledingpakketten zelfs zoek en kwamen ze nooit aan op het bezorgadres. Hierdoor moesten politiemedewerkers nog langer wachten op hun kleding.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!