De politie heeft twee verdachten opgepakt voor de gewelddadige overval op een COOP-winkel in Ridderkerk. Het gaat om jongens van vijftien en zestien jaar.

De aanhoudingen vonden dinsdag plaats, maar zijn pas woensdagavond bekendgemaakt door de politie. De supermarkt op het Vlietplein werd zaterdag beroofd.

Bij de overval raakte de winkelmanager zeer ernstig gewond. Hij werd enkele dagen in een kunstmatige coma gehouden. Het slachtoffer is dinsdag ontwaakt. Volgens de politie was het geweld hem bijna fataal geworden.

Tijdens de overval waren meerdere klanten van de supermarkt in de winkel. Zij hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Jongens maken deel uit van grotere groep

De twee jongens maken deel uit van een groep van acht verdachten, aldus de politie. De jongens zijn tussen de veertien en zeventien jaar jaar oud en wonen allemaal in de gemeente Ridderkerk. Hun woningen zijn bij de arrestaties doorzocht.

De groep wordt verdacht van het plegen van twee woninginbraken, drie straatroven en verschillende bedreigingen en mishandelingen in Ridderkerk. Volgens de politie deden de jongens dit in wisselende samenstellingen sinds 1 juni 2018.

Er wordt nog onderzocht of de jongens zich schuldig hebben gemaakt aan meer strafbare feiten. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!