Mark de J., die tot achttien jaar cel is veroordeeld voor de moord op Koen Everink, moet 66.050 euro terugbetalen aan de nabestaanden van de zakenman, heeft de rechtbank Midden-Nederland woensdag in een civiele bodemprocedure bepaald.

Volgens het vonnis is de 31-jarige De J. er niet in geslaagd te bewijzen dat hij een deel van het geleende geld van Everink al aan de man had terugbetaald.

Volgens de man had hij al 42.200 euro afgelost van de lening die hij bij de zakenman en goede vriend had lopen. Ook stelt De J. dat hij met Everink nieuwe afspraken had gemaakt over het aflossen van de lening. Hij had 26.050 euro van Everink geleend en 40.000 euro van het bedrijf van het slachtoffer.

In de uitspraak wordt echter gesteld dat er "geen enkel stuk, zoals een contract, e-mail, of WhatsApp-bericht is waaruit blijkt dat er bedragen zijn afgelost en er nieuwe afspraken zijn gemaakt". 

Vorig jaar heeft de rechtbank de man tot achttien jaar cel veroordeeld voor de moord op de zakenman. De rechtbank acht bewezen dat De J. een mes heeft meegenomen naar het huis van Everink en hem hier om het leven heeft gebracht door meer dan 24 keer te steken.

De zaak loopt nog in hoger beroep.