Bij het huis van een van de verdachten van de ernstige mishandeling van een veertienjarige jongen uit Spijkenisse staat een politiewagen te posten. De bewaking is nodig, omdat het adres van de verdachte op sociale media rondging. De politie hield vijf minderjarige verdachten aan in de zaak.

Vrijdag werd de veertienjarige jongen opgewacht door een grote groep jongens. Hij werd mishandeld en dat werd gefilmd. De beelden circuleerden maandag op sociale media. Hierin is te zien dat het slachtoffer wordt geslagen en geschopt, zelfs als hij al op de grond ligt. Het is niet bekend wie de mishandeling heeft gefilmd.

Ook de politie heeft de beelden gezien en stelde een onderzoek in. Maandagavond meldden de eerste twee verdachten zich op het politiebureau, waarna ze werden gearresteerd. Het ging om een veertienjarige en een zestienjarige verdachte. Dinsdag werden nog drie verdachten aangehouden. 

Een van de verdachten publiceerde maandagavond zijn adres op sociale media. "Iedereen bedreigt me, maar niemand doet iets, dus hierbij mijn adres", zou hij hebben geschreven. Het bericht is inmiddels verwijderd. De verdachte zit vast en de familie zou zijn ondergedoken.

"Omdat het adres rondging op sociale media hebben we besloten om politiebewaking in te stellen", zegt een woordvoerder van de politie in Rotterdam tegen NU.nl. "Het is alleen uit voorzorg. Er zijn geen kwaadwilligen gesignaleerd, maar het houdt de buurt goed bezig."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!