De toestand van de tweejarige peuter die maandag werd geraakt door rondvliegende kogels is stabiel. Ze is aan haar verwondingen geopereerd, laat een woordvoerder van de gemeente Helmond dinsdag aan NU.nl weten.

De burgemeester van de gemeente, Elly Blanksma-van den Heuvel, gaat dinsdagmiddag bij het meisje en haar familie op bezoek.

Een kogel raakte de peuter in haar been toen ze bij haar moeder achter op de fiets zat. Een vijftienjarig meisje werd ook geraakt toen ze langs de beschoten auto liep, maar zij is al wel thuis. De slachtoffers komen allebei uit Helmond.

De schietpartij vond maandag plaats in de Molenstraat, in het centrum van de Noord-Brabantse gemeente.

De politie zoekt nog naar verdachten van de schietpartij. Dinsdagmiddag werd een 23-jarige man uit Helmond aangehouden, maar de politie meldde diezelfde avond rond 23.00 uur dat de man geen verdachte meer is. Hij blijkt niet bij de schietpartij betrokken te zijn.

Aanleiding voor schietpartij onbekend

De aanleiding voor de schietpartij is niet bekend. Kort na het incident reed een auto op hoge snelheid weg. Het voertuig werd even later leeg teruggevonden.

In de straat waar de schietpartij plaatsvond, is een gebroken achterruit van een auto aangetroffen. "Vermoedelijk is er op de auto geschoten en zijn daarbij een onschuldige tiener en peuter geraakt", zegt de politie tegen NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!