Rotterdam The Hague Airport heeft de vluchten dinsdagmiddag rond 14.00 uur hervat. De luchthaven was lange tijd dicht vanwege de sneeuwval. Rijkswaterstaat bereidt zich ondertussen voor op de avondspits.

De wegbeheerder heeft dinsdag meer dan 4,5 miljoen strooizout gebruikt om de wegen in het land begaanbaar te maken.

Rijkswaterstaat stelde rond 12.00 uur de verwachting bij. In eerste instantie werd uitgegaan van tussen de 1 en 3 centimeter sneeuw op de weg; nu wordt gerekend op een laag van 5 centimeter sneeuw.

De overlast op luchthaven Schiphol is tot nu toe beperkt gebleven, meldt een zegsman aan NU.nl. "Er zijn nog geen vluchten uitgevallen en de vertragingen vallen erg mee", stelt hij. "Het sneeuwvrij maken van de start- en landingsbanen gaat volgens plan."

De sneeuwbestrijding op weg verloopt voorspoedig

Rijkswaterstaat laat weten dat de gladheidsbestrijding vooralsnog voorspoedig verloopt. "Weggebruikers anticiperen heel goed op het weer en werken thuis of rijden langzaam", aldus een woordvoerder. De strooiacties richten zich dinsdagmiddag vooral op het noorden en oosten.

Het KNMI had in eerste instantie een code geel tot dinsdagavond 19.00 uur afgekondigd, maar heeft dit aangepast. De waarschuwing geldt nu tot woensdag 12.00 uur.

Overlast voor treinen valt mee, woensdag weer gewone dienstregeling

De overlast op het spoor lijkt mee te vallen. Volgens de NS lijkt het op sommige trajecten minder vol te zijn in de trein, hoewel de treinen in de Randstad in de loop van de ochtendspits steeds drukker werden.

De NS liet maandagmiddag weten in afwachting van de sneeuwval met een aangepaste dienstregeling te rijden. Deze regeling geldt alleen voor dinsdag, laat ProRail aan NU.nl weten. "We gaan nu uit van een normale dienstregeling op woensdag", stelt een zegsman dinsdag om 12.00 uur.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Dinsdag 11° W 2
Woensdag 13° W 3
Donderdag 14° W 4
Vrijdag 13° ZW 4
Zaterdag 11° NW 4

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!