De politiemedewerker die vertrouwelijke informatie zou hebben gelekt over de automobilist die in de zomer van 2017 een groep mensen aanreed op het Stationsplein wordt strafrechtelijk vervolgd.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) aan AT5. Volgens de woordvoerder is er nog geen zittingsdatum bekend.

"De man zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden. Hij wordt verdacht van het schenden van zijn ambtsgeheim", stelt de woordvoerder.

De politiemedewerker werd in augustus vorig jaar aangehouden en eind augustus ontslagen. Hij heeft volgens justitie informatie over de bestuurder uit een intern politiesysteem naar GeenStijl gelekt. Die website publiceerde een foto van een politiecomputer met daarop informatie over de automobilist.

Acht gewonden bij aanrijding op het Stationsplein

De aanrijding in juni 2017, waarbij acht mensen gewond raakte, veroorzaakte veel commotie door de onduidelijke communicatie direct na het incident. Zo twitterde de politie vrijwel meteen dat het om een ongeluk ging, maar werd een paar dagen later alsnog het huis van de bestuurder doorzocht.

Na uitvoerig onderzoek concludeerden politie en OM dat de automobilist, die aan diabetes lijdt, achter het stuur onwel was geworden vanwege een te lage suikerspiegel.