De tweejarige peuter die maandag werd geraakt door rondvliegende kogels bij een schietpartij in Helmond ligt nog steeds in het ziekenhuis. Dat meldt de politie maandagavond.

De peuter zat bij haar moeder achterop de fiets toen ze in haar been werd geraakt door een kogel. Een vijftienjarig meisje werd ook geraakt toen ze langs de auto liep die werd beschoten, maar zij is al wel thuis. De slachtoffers komen allebei uit Helmond.

De politie zoekt nog naar verdachten van de schietpartij. Een 23-jarige man  uit Helmond werd dinsdagmiddag aangehouden, maar de politie meldde dinsdagavond rond 23.00 uur dat de man geen verdachte meer is. Hij blijkt niet bij de schietpartij te zijn betrokken.

Het is niet bekend wat de aanleiding van de schietpartij was. Kort na de schietpartij op de kruising van de Noord Koninginnewal en de Molenstraat reed een auto op hoge snelheid weg. Het voertuig werd even later leeg teruggevonden.

De inzittenden van de beschoten auto sloegen ook op de vlucht en lieten de auto achter. De politie is ook naar hen nog op zoek. 

De burgemeester van Helmond, Elly Blanksma, heeft de slachtoffers aan het begin van de avond bezocht. "Dat dit op klaarlichte dag in een winkelstraat heeft kunnen gebeuren, vind ik schokkend. Onschuldige kinderen die slachtoffer worden van pistoolschoten: totaal onacceptabel."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!