De politie heeft maandag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de 'vergismoord' op ggz-directeur Rob Zweekhorst in 2014. Een 44-jarige Schiedammer  werd aangehouden in de gevangenis, waar hij een straf uitzit voor andere zaken.

Eind vorig jaar werd al een 51-jarige plaatsgenoot aangehouden op basis van betrokkenheid bij de moord op de ggz-directeur.

Zweekhorst (44), vader van twee kinderen, werd op 1 januari vermoedelijk het slachtoffer van een persoonsverwisseling. De man werd op straat doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet in Berkel en Rodenrijs.

Justitie loofde al snel een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip. Met de aanhouding van beide Schiedammers is weer een stap gezet in het onderzoek. De beloning is nog steeds van kracht als iemand informatie heeft waarmee de zaak opgelost kan worden, zegt de politie.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was drugsverdachte Dennis van den Berg (zijn naam is op verzoek van de verdachte voluit geschreven) het eigenlijke doelwit van een dodelijke schietpartij. De man zou hebben moeten boeten voor het feit dat er 300 kilo cocaïne onderschept zou zijn.