De schedel die op 8 september 2018 werd gevonden in een bos bij het Gelderse putten is eeuwenoud, blijkt maandag uit het inmiddels afgeronde onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

De onderzoekers van het NFI vermoeden dat de persoon tussen 1535 en 1829 is gestorven. Omdat de schedel eeuwenoud is, doet de politie geen verder onderzoek naar de identiteit van de overledene.

De politie zoekt evenmin uit hoe de schedel in het bos in Putten is terechtgekomen, zegt een woordvoerder van de politie-eenheid Oost-Nederland maandag tegen NU.nl.

Als de schedel minder dan honderd jaar oud zou zijn geweest, dan zou de politie DNA-onderzoek doen en ook de database van vermiste personen raadplegen. Zo kan worden uitgezocht of de schedel afkomstig is van een vermiste persoon.

Het is nog niet duidelijk wat er precies met de schedel gaat gebeuren. Een woordvoerder van het NFI laat maandag aan NU.nl weten dat er drie opties zijn: "De schedel wordt gebruikt voor educatieve doeleinden na toestemming van het Openbaar ministerie, de schedel gaat terug naar het OM en dan krijgt die een algemeen graf of het NFI voert zelf een crematie uit."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!