De verwachte sneeuwval op dinsdag leidt waarschijnlijk tot het uitvallen van vluchten naar, van of via Amsterdam, meldt KLM maandag. Ook op de weg worden zowel in de ochtend- als de avondspits forse problemen verwacht.

Dinsdag trekt winterse neerslag van west naar oost over Nederland. De eerste neerslag wordt verwacht vanaf 8.00 uur in het zuidwesten en het westen van het land, zo meldt Weerplaza

Er trekt een storing over het land die regionaal kan leiden tot een sneeuwdek van 1 tot 3 centimeter. Lokaal is 5 centimeter mogelijk.

Weerplaza verwacht dat de sneeuw voor vertragingen kan zorgen tijdens de doorgaans drukke dinsdagochtendspits.

Ochtend- en avondspits gaan last ondervinden

In de kustgebieden wordt een mengsel van regen en natte sneeuw verwacht. Maar naarmate de zone verder het land intrekt, valt er meer 'gewone' sneeuw. Mogelijk gebeurt dit pas na de ochtendspits.

ProRail laat aan NU.nl weten dat er op dit moment nog gekeken wordt naar de weersvoorspelling van dinsdag. Of er maatregelen worden genomen, is nog niet bekend. 

Waarschijnlijk uitval vluchten Schiphol

Op Schiphol gaan vrijwel zeker vluchten uitvallen, al is nog niet te voorspellen om hoeveel annuleringen het zal gaan. KLM raadt klanten aan om de status van hun vlucht de komende tijd goed in de gaten te houden.

In Gelderland begint de sneeuwval rond 13.00 uur. Vermoedelijk vallen de eerste vlokken in Limburg, het oosten van Noord-Brabant, Overijssel, Drenthe en Groningen ergens tussen 13.00 en 15.00 uur.