Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen de dertien mannen die worden verdacht van relschoppen in het centrum van Rotterdam werkstraffen geëist die variëren van 100 tot 200 uur. De rellen vonden plaats in mei 2017, op en nabij de Coolsingel.

Tegen één verdachte eiste het Openbaar Ministerie (OM) naast een werkstraf van 150 uur nog negen dagen celstraf, die hij al had uitgezeten. Bij twee van de verdachten, met een eis van 200 en 150 uur, was 50 uur voorwaardelijk.

De mannen, allemaal tussen de negentien en 35 jaar jaar oud, moesten zich donderdag en vrijdag bij de rechtbank in Rotterdam verantwoorden voor hun aandeel in de ongeregeldheden. Die ontstonden toen Feyenoord onverwacht een wedstrijd om het landskampioenschap had verloren van Excelsior.

Een week later werd Feyenoord alsnog kampioen.

Tijdens de rellen werden er zo'n honderd arrestaties verricht. Eerder werden al tientallen andere relschoppers veroordeeld tot vooral taakstraffen. De rechter doet op 31 januari uitspraak.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!