Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur geëist tegen de bestuurder van een ME-bus die op 7 mei 2017 een Feyenoord-fan aanreed op de Coolsingel in Rotterdam. De supporter liep hierbij een ernstige dubbele beenbreuk op.

Het OM verwijt de politieman dat hij de man opzettelijk aanreed, ook al wilde hij de ernstige gevolgen niet. Volgens de aanklager blijkt de opzet uit getuigenverklaringen en vier filmpjes die zijn gemaakt van het voorval.

De aanrijding vond plaats tijdens een charge van de ME op de Coolsingel. Feyenoord verloor op 7 mei de mogelijke kampioenswedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior, waarna relschoppers zich na de wedstrijd tegen politieagenten keerden. Een week later behaalde Feyenoord alsnog de landstitel.

Volgens de agent heeft hij de man niet willen aanrijden, maar twijfelde hij of hij naar rechts zou rijden, achter een groep relschoppers aan. Daarom zou hij opeens de stoep op zijn gereden. Daar botste hij op het slachtoffer dat rustig liep en de bus achter hem niet zag aankomen.

De verdachte reed door omdat hij dacht dat de supporter niet gewond was geraakt. Uit de verte zag hij dat hij opstond, maar hij werd ondersteund door anderen. Hij werd pas een uur later door de ambulance opgehaald.

Het slachtoffer is nog steeds niet helemaal hersteld van de dubbele beenbreuk, verklaarde zijn vriendin. 

De rechter doet 1 februari uitspraak.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!