De parkeergarage op het Almeerse Leerlinghof is donderdagochtend korte tijd dicht geweest na een melding over een verdacht pakketje. Uit onderzoek blijkt dat het voorwerp geen explosief is.

Experts van de politie hebben het voorwerp volgens procedure eerst zelf onderzocht. Zij besloten de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in te schakelen voor verder onderzoek.

Daaruit blijkt dat het pakketje geen explosief bevat. Hoe het pakketje eruitziet, kon een woordvoerder van de politie nog niet vertellen. Ook is er geen informatie over de vindlocatie.

Vanwege het pakketje werd de parkeergarage door de politie afgezet. Automobilisten die daar hun auto hadden geparkeerd, mochten het pand niet betreden. Rond 10.50 uur werd de garage weer vrijgegeven.

De Leerlinggarage is een betaalde parkeergarage in het westen van het Almeerse centrum. De garage bestaat uit twee verdiepingen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!