Spoorbeheerder ProRail werkt vanaf donderdag vier dagen aan het spoor op en rond Schiphol, waardoor van en naar het vliegveld beperkt treinverkeer mogelijk is.

De eerste twee dagen kunnen reizigers nog met de trein vanuit de richting Amsterdam op Schiphol komen, maar in het weekend van 19 en 20 januari is de luchthaven helemaal niet bereikbaar per trein.

In de periode van vier dagen (tussen donderdag 1.00 uur en maandag 5.15 uur) rijden er geen treinen, maar bussen op het traject tussen Schiphol Airport en Leiden, melden de Nederlandse Spoorwegen (NS).

De Intercity direct rijdt niet op het traject Amsterdam Centraal-Rotterdam Centraal. Op de weekenddagen rijden ook op het traject Amsterdam Sloterdijk/Amsterdam Zuid-Schiphol en op het traject Diemen Zuid-Duivendrecht bussen in plaats van treinen. Bij de halte staan in- en uitcheckpalen.

ProRail werkt deze vier dagen op tientallen locaties aan onderhoud van het spoor, dwarsliggers, wissels, bovenleidingen en aan de elektriciteitsvoorziening op station Schiphol Airport.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!