De politie heeft een man uit Haarlem opgepakt voor betrokkenheid bij een dreigende situatie in Venlo. De situatie rond de jaarwisseling was zo dreigend, dat agenten zich genoodzaakt voelden kogelwerende vesten en helmen te dragen.

De politie maakte destijds bekend dat een conflict in de criminele sfeer leidde tot de dreigende situatie in de Bolwaterstraat. De gespannen sfeer hield volgens de politie mogelijk verband met een beschieting van een woning aan de Eendenstraat in Venlo. Hierbij raakte niemand gewond.

De recherche begon daarna een grootschalig technisch en digitaal onderzoek, waarbij de Haarlemmer in beeld kwam. De 33-jarige man is woensdagochtend in zijn woonplaats gearresteerd. Zijn woning is door de politie doorzocht.

De verdachte wordt voor verhoor overgebracht naar Venlo. In het belang van het onderzoek doet de politie verder geen mededelingen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!