De voormalige baas van motorbende No Surrender Henk Kuipers mag zijn rechtszaak onder huisarrest afwachten, heeft de rechter maandag bepaald.

De 54-jarige Kuipers krijgt een enkelband om en mag in beperkte vrijheid wachten op zijn zaak. De rechtbank in Groningen gaf maandag gehoor aan een schorsingsverzoek.

Kuipers mag van de rechter niet praten met de media en geen contact leggen met huidige en voormalige leden van No Surrender. 

Hij werd in september vorig jaar nog naar een beter beveiligde gevangenis gebracht, omdat er mogelijk uitbraakplannen zouden zijn. Hij werd in allerijl overgebracht van de gevangenis in Leeuwarden naar de gevangenis in Vught.

Kuipers zit sinds december 2017 vast op verdenking van onder meer afpersing en het leiden van een criminele organisatie. Hij stopte in juli 2018 als voorman van No Surrender, omdat hij door zijn gevangenschap de club niet langer kon leiden

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!