Nederland kende maandagochtend een extreem drukke spits. Om 8.00 uur stond er volgens de ANWB 760 kilometer file, verspreid over 144 plekken. De teller van Rijkswaterstaat, die alleen de files op de hoofdwegen telt, stond op 363 kilometer.

Het verkeer stond om 8.30 uur nog helemaal vast rond Arnhem. Dit kwam doordat een kapotte vrachtwagen moest worden weggehaald.

De vertraging op de A9 bij Uitgeest (vanuit Alkmaar) was volgens de ANWB tijdens de ochtendspits ruim drie uur. De file begon al bij Alkmaar.

Ook waren er ongelukken gebeurd op de A2 bij Urmond, na een eerder ongeluk op die weg bij knooppunt Leenderheide. Ook waren er voor automobilisten lange wachttijden op de A6 bij Almere-Stad.

Op A7 lag een kerstboom op de weg

Eerder was de A12 richting Den Haag enige tijd helemaal dicht tussen Zoetermeer en Nootdorp vanwege een brandende auto. Ook de vangrail raakte daar zwaar beschadigd.

De andere kant op stond er een file van anderhalf uur tussen Zoetermeer en Gouda.

Verder veel vertraging op de A28 (richting Amersfoort) bij Strand Nulde. Op de A7 richting Zaandam bij afrit Avenhorn lag een kerstboom op de weg en dat leidde tot files.

Zo'n 13 kilometer file bij Apeldoorn-Noord

Op de weg Zwolle-Apeldoorn moesten automobilisten rekening houden met anderhalf uur vertraging. Op de A50 vanuit Zwolle, bij Apeldoorn-Noord, stond 13 kilometer file.

Ruim een uur vertraging was er op de A2 Eindhoven richting Maastricht, bij knooppunt Leenderheide. Bij Geldrop was de A67 vanuit Venlo helemaal dicht. Automobilisten kregen het advies om te rijden via Roermond.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!