Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag in hoger beroep twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen John F. geëist. Hij bekende dat hij in 2015 zijn ex doodschoot op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk.

De eis is hoger dan de tien jaar en tbs die hij door de rechtbank kreeg opgelegd. F. had zijn hoger beroep willen intrekken, omdat hij het inmiddels wel eens was met de straf en de tbs, zo liet zijn advocaat vorige week weten. 

Het hof besloot vrijdagochtend echter dat dit niet meer mocht, omdat er al elf zittingen waren geweest en omdat nabestaanden nog zouden willen spreken. Daarop werd de verdachte uit zijn cel gehaald om alsnog zijn proces bij te wonen.

Linda van der Giesen (28) werd in 2015 door haar ex doodgeschoten op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk, waar ze werkte. Volgens F. is er geen sprake van moord. Hij zou voor haar ogen zelfmoord hebben willen plegen. "Zij deed iets van 'doe maar' en toen werd ik zo kwaad dat ik op haar schoot."​

De moord kreeg veel aandacht omdat de politie op de hoogte was van de hooglopende ruzie tussen de voormalige partners en wist dat F. een pistool had aangeschaft. Met haar aangifte van bedreiging en stalking was niks gedaan en de politie moest na de moord diep door het stof. 

Het hooggerechtshof doet op 25 januari uitspraak.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!