Het Confucius Instituut in Groningen dat donderdagochtend een poederbrief ontving, heeft donderdag ook een bomdreiging binnen gehad. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Groningen vrijdagmiddag aan NU.nl weten.

De woordvoerder wilde niet ingaan op de inhoud van de brief, omdat de politie op dit moment nog onderzoek doet. "De bomdreiging was ook de reden voor de politie om het gebouw volledig te ontruimen en in te zetten op extra alertheid", aldus de woordvoerder.

Het universiteitspand aan de Oude Boteringestraat in Groningen werd donderdagochtend ontruimd, omdat er een poederbrief werd gevonden. Drie personen kwamen in aanraking met de brief, die in het pand moesten blijven totdat bekend was om welke stof het ging.

Het voorwerp lag in het Groningen Confucius Institute op de begane grond. Hoe het daar terecht is gekomen, is niet bekend. Mogelijk is het per post bezorgd.

Meerdere hulpdiensten kwamen op de melding over de poederbrief af. Een deel van de straat werd afgezet na de vondst.

De poederbrief die de Rijksuniversiteit Groningen donderdagochtend heeft ontvangen bevat geen schadelijke stof. De politie meldt dat het poeder in beslag is genomen voor onderzoek.