De verdachte die donderdag is aangehouden voor het telefonisch bedreigen van een Utrechtse school aan de Europalaan voor moeilijk lerende kinderen, is een negentienjarige man uit Utrecht. 

De politie laat weten dat hij vast zit en verdenkt hem ervan het dreigtelefoontje te hebben gepleegd. Waarom hij dat gedaan zou hebben is nog onduidelijk.

Een woordvoerder van de school laat weten dat de leerlingen, ouders en vervoerders die de kinderen donderdag ophaalden vrijdagochtend door de directeur en leraren zijn verwelkomd. Er is een rondje door de school gemaakt, waarbij de leerlingen nog eens is uitgelegd wat er donderdag gebeurde.

"De directeur liet de kinderen weten verontwaardigd te zijn over wat er was gebeurd en dat diegene van onze school moet afblijven. Het was eigenlijk een hele rustige ochtend", vertelt de woordvoerder.

De politie liet na het bedreigende telefoontje de school aan de Europalaan ontruimen. Directeur Astrid Lotte van de betreffende school STIP zei donderdag dat het aan één van haar medewerkers te danken was dat de verdachte kon worden opgepakt.

Zij stelde de man, die al een paar keer gebeld had, allerlei vragen. Mede op basis daarvan de verdachte worden gelokaliseerd. Hij zou hebben gedreigd met wapens naar de school te komen.