Een van de moordverdachten die begin vorig jaar van het balkon viel van een flat in Breda en daarbij letsel aan zijn been opliep, was dinsdag afwezig bij de niet-inhoudelijke behandeling van zijn zaak. Dit kwam doordat hij niet op de juiste manier werd opgehaald. De twee verdachten blijven langer vastzitten.

De Dienst Vervoer & Ondersteuning (DVO), die verantwoordelijk is voor het vervoer van gevangenen, had een busje gestuurd dat niet geschikt is voor mensen in een rolstoel.

De officier van justitie sprak van "een debacle". Een aanbod om Azzedine A. enkele uren later alsnog op te halen en naar de rechtbank in Breda te brengen, wees de verdachte af.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak zal waarschijnlijk op zijn vroegst in september plaatsvinden.

Verdachten raken zwaargewond na val van flat

A. en medeverdachte Anel B. (beiden 27 jaar) werden een jaar geleden gearresteerd nadat ze de flat van een 25-jarige Bredanaar in waren gevlucht. Daarbij zouden ze van het balkon op drie hoog zijn gesprongen of gevallen. Ze raakten daardoor zwaargewond.

Na de arrestatie vond de politie het lichaam van de bewoner met twee kogelgaten in zijn hoofd. De verdachten ontkennen bij de dood betrokken te zijn geweest. Het slachtoffer was overigens zelf ook verdachte in verschillende strafzaken.

A. heeft sinds zijn val letsel aan zijn been. Volgens zijn advocaat steekt er een stuk bot uit. Het heeft lang geduurd voordat A. medische hulp kreeg.

Het verzoek hem vrij te laten om aan zijn herstel te werken, wees de rechtbank dinsdag af. Ook B. blijft nog in de cel.