De politie heeft dinsdag drie mannen gearresteerd voor betrokkenheid bij ongeregeldheden tijdens de intocht van Sinterklaas in Eindhoven op 17 november. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

De arrestanten zijn twee mannen van 32 en 25 jaar uit Eindhoven en een 27-jarige man uit Helmond, meldt de politie. Eerder werden al dertien arrestaties verricht in verband met de intocht.

Tijdens het sinterklaasevenement zochten tegendemonstranten op het Catherinaplein de confrontatie met demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Die werden bekogeld met blikken bier en eieren en werden onderwerp van racistische spreekkoren. Ook werd een politieagent geschopt.

Op de dag zelf werden zes mensen aangehouden wegens onder meer openlijke geweldpleging.

Op 11 december werden nog eens zes personen gearresteerd voor betrokkenheid bij de ongeregeldheden. Een dag later meldde een 23-jarige man uit Eindhoven zich op verzoek van de recherche op het politiebureau, waar ook hij werd aangehouden.

De politie maakte bij het onderzoek onder meer gebruik van camerabeelden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!