De politie heeft een man aangehouden die maandagavond een video online plaatste waarin het Mondial College in Nijmegen wordt bedreigd met een vuurwapen.

Op de video is te zien dat een automatisch wapen, mogelijk een AK-47, door iemand wordt doorgeladen, begeleid door de tekst: "Ga morgen niet naar het Mondial College". Zijn gezicht wordt niet getoond.

De politie meldde na de video te hebben onderzocht "dat er geen sprake was van een daadwerkelijke dreiging". Het filmpje is intussen verwijderd.

Rector Gert-Jan Jansen liet op de site van de school al weten dat de lessen dinsdag vooralsnog doorgaan. Hij meldde ook dat de verdachte zijn excuses al had aangeboden: "Rond 0.00 uur is een tweede item op sociale media geplaatst met de mededeling: 'Boys en Girls deze video is oud en fake ik heb dit van een ander account gevonden en geplaatst jullie hebben geen stress en mijn excuses dat het zo uitgelopen is'."

"Zoals u zich kunt voorstellen zijn wij ook erg onaangenaam verrast en geschokt door deze situatie", laat Jansen weten. "De politie heeft op basis van de nu beschikbare informatie geadviseerd morgen (dinsdag) de school open te houden. Wij staan in nauw contact met de politie en zullen u informeren als er nieuwe informatie beschikbaar is."

Het Mondial College is een middelbare school en heeft twee locaties in Nijmegen. Een locatie bevindt zich in de wijk Leuvensbroek en de andere in Meeuwse Acker.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!