De twee mannen die gisteren werden gearresteerd na een bommelding bij station Zwolle worden niet meer verdacht, bevestigt een woordvoerder van de politie maandag aan NU.nl. Gisteren waren de mannen al vrijgelaten.

Gistermiddag werd de trein van Emmen naar Zwolle, ter hoogte van Zwolle, stilgezet nadat er een bommelding was gedaan. Een vrouw zou een man hebben horen zeggen dat er mogelijk een explosief aanwezig was in de trein. 

Een zwaarbewapend arrestatieteam werd vervolgens opgeroepen die alle passagiers uit de trein haalde en twee mannen aanhield. Die werden geblinddoekt en geboeid afgevoerd. De politie trof echter niets aan in de trein. Gisteren bleek al dat de mannen niets met de dreiging te maken hadden, waarop ze werden vrijgelaten.

Op station Zwolle werden gisteren nog twee aanhoudingen gedaan. Zo arresteerde de politie na de bommelding twee mannen die in een andere trein op het toilet stonden te roken. Later werd een man aangehouden die door Zwolle liep met een bijl. Alle arrestanten zijn gisteren vrijgelaten. 

Volgens de politie hebben de drie incidenten niets met elkaar te maken.