John F. (41) uit Zevenbergen heeft een week voor de inhoudelijke behandeling zijn hoger beroep tegen de veroordeling voor de moord op zijn ex-partner in Waalwijk ingetrokken, meldt een woordvoerder van het gerechtshof in Den Bosch.

Linda van der Giesen (28) werd in 2015 door haar ex doodgeschoten op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk, waar ze werkte.

De moord kreeg veel aandacht omdat de politie op de hoogte was van de hooglopende ruzie tussen de voormalige partners en wist dat John F. een pistool had aangeschaft. Met haar aangifte van bedreiging en stalking was niks gedaan en de politie moest na de moord diep door het stof.

De rechtbank in Breda legde John F. tien jaar celstraf en tbs op. Zijn advocaat Tom van Assendelft de Coningh vertelde zaterdag dat de verdediging een risicoafweging heeft gemaakt en geen hogere celstraf wil riskeren.

Omdat het Openbaar Ministerie (OM) niet in hoger beroep ging tegen het vonnis, zal het hof de strafzaak tegen John F. vrijdag hoogstwaarschijnlijk niet behandelen. Zijn straf wordt dan definitief.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!