Het treinverkeer van en naar het Limburgse Venlo is weer opgestart na een brand in een locomotief. Rond 10.00 uur reden de treinen weer volgens de dienstregeling.

De losse locomotief reed volgens een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail even na 7.00 uur door een stootblok en raakte daarbij een gasleiding.

De brand woedde in het voorste gedeelte van een diesellocomotief, meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord. In de locomotief zaten geen goederen of stoffen. Om 8.15 uur werd het sein brand meester gegeven.

De locomotief wordt later geborgen, waarschijnlijk aankomend weekend, zodat het treinverkeer eerder kon worden opgestart.

Gestrande reizigers kregen van de NS het advies gebruik te maken van de stadsbussen. Tussen Venlo en Blerick reden ook stopbussen. De NS verwachtte eerder dat de problemen tot ongeveer 11.00 uur zouden aanhouden.

Vlammen slaan uit locomotief in Venlo
1
Vlammen slaan uit locomotief in Venlo

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!