Een zeer grote brand woedde donderdagavond in een leegstaand winkelpand in de Groningse plaats Winschoten. De brandweer rukte vanwege de brand met groot materieel uit. 

Het vuur werd kort na 21.30 uur opgemerkt, waarna de brandweer direct flink opschaalde. Rond 0.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen zal nog uren duren, aldus de brandweer.

Volgens de brandweer kwam er veel rook vrij. Omwonenden werd opgeroepen om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Vanwege de hevige rookontwikkeling is een NL-Alert verzonden. De waarschuwing werd ingetrokken nadat de brand onder controle was.

Voor zover bekend zijn er bij de brand geen gewonden gevallen. Wel is er bij de brand asbest vrijgekomen. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om in kaart te brengen waar de asbestdeeltjes zijn terechtgekomen.

Het pand staat in de Langestraat, de winkelstraat van Winschoten. De straat is afgezet. De brandweer vroeg assistentie van de korpsen in Vlagtwedde en Wagenborgen.

Een deel van het pand is ingestort. De brandweer probeerde te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar naastgelegen panden. Daarvoor zijn extra brandweerauto's, hoogwerkers en een watertransportvoertuig ingezet.

RTV Noord meldt dat uit voorzorg een traumahelikopter geland is.

De brand in het centrum van Winschoten. (Foto: Bart Wolthers)

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!