Een verkeersongeluk op de A9 bij Badhoevedorp heeft woensdagavond aan twee mensen uit Amsterdam het leven gekost, een vrouw van 33 en haar vader van 64. Zij werden aangereden nadat ze uit hun voertuig waren gestapt vanwege autopech.

Ze hadden vlak daarvoor iemand afgezet op Schiphol en waren op weg naar huis, toen de motor van hun auto ermee stopte. Dat gebeurde op de verbindingsweg van de A4 naar de A9. De auto kwam zonder verlichting stil te staan.

Over de A9 kwam een taxi aangereden die werd bestuurd door een veertigjarige man uit Bergen op Zoom. Hij kon de stilstaande auto nog net ontwijken, maar botste vol op de slachtoffers, die net waren uitgestapt. Ze zijn ter plaatse overleden.

De verdachte is aangehouden. In zijn speeksel werd THC aangetroffen, de werkzame stof in cannabis. Daarna is bloed afgenomen voor een drugstest. De man is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

De A9 was in de richting van Utrecht enkele uren dicht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!