Ab Bruintjes stopt met zoeken naar het lichaam van de sinds 1992 vermiste Willeke Dost. De man heeft die beslissing genomen nadat zijn tuin tijdens Oud en Nieuw was vernield, schrijft hij in een bericht op Facebook.

"Door de vernieling van mijn tuin wordt de druk op mij opgevoerd", schrijft Bruintjes. "Echter, ook wordt inmiddels de druk opgevoerd op mijn familie en die mij dierbaar zijn, direct en indirect."

De amateuronderzoeker wil niet dat zijn familie erbij wordt betrokken. Daarom stopt hij met zoeken. Hij was sinds 2010 betrokken bij het onderzoek.

Bruintjes zocht samen met Jan Huzen naar het lichaam van Dost. De tiener uit het Drentse dorp Koekange verdween in 1992. Afgelopen jaar zijn er meerdere zoektochten geweest naar het lichaam, zowel door de politie als door Bruintjes en Huzen.

De politie heeft op verzoek van Bruintjes in de tuin van de pleegfamilie van Dost gegraven. De twee mannen zochten op Eerste Kerstdag op het terrein van de pleegfamilie nog naar Dost.

In de nacht van 30 op 31 december heeft de politie weer mensen van het terrein van de pleegfamilie gehaald, omdat ze aan het graven waren.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!