De politie van Amsterdam onderzoekt momenteel een filmpje op YouTube van een man met een pet op, die tijdens de jaarwisseling op straat in Amsterdam met een vuurwapen in de lucht schiet. Het blijkt te gaan om een alarmpistool, zo bevestigt een woordvoerder een bericht van AT5.

Uit zo'n pistool komt geen kogel, de knal is minder luid en ook de terugslag is minder dan bij een echt vuurwapen. Wel zitten er hulzen in, die na het schot uit het pistool worden geworpen. 

Een verslaggever van de stadszender vond woensdag drie van zulke hulzen op de plaats van het incident. Alarmpistolen zijn in Nederland verboden, omdat ze te veel lijken op een echt vuurwapen.

Op de beelden is te zien hoe de man een magazijn in het pistool duwt, waarna hij zes schoten lost. Vlakbij staan nietsvermoedende feestvierders, van wie er een paar even omkijken.

Volgens de politie heeft geen van de omstanders de politie gebeld.

Mogelijk verband met ander incident

Volgens een politiewoordvoerder is er mogelijk een verband met een melding van kort daarna over de Simon Carmiggeltstraat, aan de andere kant van het Oosterdok.

Daar werd ook geschoten met een vuurwapen. Na die melding heeft de politie mensen daar in de buurt gecontroleerd, maar er werd geen vuurwapen gevonden.

Er zijn alleen onduidelijke camerabeelden van dat incident.

Man vuurt pistool af tijdens Oud en Nieuw in Amsterdam
25
Man vuurt pistool af tijdens Oud en Nieuw in Amsterdam