De 51-jarige Canadees die maandagavond op Schiphol dreigde met een bom, wordt niet gelinkt aan terrorisme, blijkt uit onderzoek van de marechaussee. De man stond in Nederland en Canada niet als een gevaarlijk persoon geregistreerd.

De Canadees stond maandagavond met zijn bagage in vertrekhal 3 in de rij om een ticket te kopen. Het is niet bekend waar hij heen wilde. Terwijl hij wachtte, riep hij opeens dat hij een bom bij zich had. Kort na dat dreigement werd hij overmeesterd door de marechaussee.

Vertrekhal 3 werd korte tijd ontruimd, omdat onderzocht moest worden of er echt een bom was. Reizigers hebben niet of nauwelijks vertraging opgelopen door de ontruiming.

Om een compleet beeld te krijgen van wat er is gebeurd, is de marechaussee op zoek naar getuigen die tijdens het incident direct bij de Canadees in de omgeving stonden en die de man hebben horen praten of iets anders bijzonders gezien hebben.

Marechaussee zet vertrekhal Schiphol af na bommelding
52
Marechaussee zet vertrekhal Schiphol af na bommelding

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!