De politie heeft een handgranaat en een nepvuurwapen gevonden, nadat een zestigjarige man in verband met een bedreiging werd aangehouden op de Laakkade in Den Haag.

De politie laat weten dat de man een vuurwapen liet zien in een café aan de Van Zeggelenlaan. Hij werd daarop uit het café gezet. Hij kwam later terug met een handgranaat. 

De politie ging vervolgens naar een woning aan de Laakkade, waar de man naar binnen zou zijn gegaan. Toen de politie aankwam, kwam hij net weer naar buiten. De man was verward of onder invloed van verdovende middelen.

Hij weigerde mee te werken en daarom trokken agenten hun vuurwapens. De man werd aangehouden en in zijn broekzak vonden agenten de granaat. In de omgeving van het café werd een nepvuurwapen gevonden.

Politie zet omgeving af en EOD doet onderzoek

De politie zette de omgeving van het café tijdelijk af en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om onderzoek te doen. Omwonenden werd aangeraden naar de achterzijde van hun woningen te gaan.

De granaat bleek volgens de EOD geen explosieve lading te bevatten. De man is ingesloten voor verhoor. Hij weigerde mee te werken aan bloedonderzoek om vast te stellen of hij verdovende middelen had gebruikt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!