Drie hulpverleners zijn zaterdag lichtgewond geraakt in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar ze aan het werk waren vanwege een brand in een wooncomplex in de Stanleylaan.

In het portiek van het complex woedde korte tijd een brand. De bewoners van acht flatwoningen moeten als gevolg daarvan tijdelijk hun huis verlaten.

Een aantal mensen moest worden nagekeken omdat ze mogelijk rook hadden ingeademd. Zes personen, onder wie twee kinderen, zijn naar het ziekenhuis gebracht. De andere bewoners zijn door de gemeente opgevangen in een hotel.

De politie zegt nog onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand en het gooien van vuurwerk naar de hulpverleners.

Ook vuurwerkslachtoffer in Mijnsheerenland

Zaterdag raakte ook een veertienjarige jongen gewond door vuurwerk. De tiener speelde in de Zuid-Hollandse plaats Mijnsheerenland met vuurwerk dat afging in zijn hand. 

Het ongeval gebeurde op de Laan Van Westmolen. Hierbij was een stukje legaal vuurwerk, een zogeheten Thunderking, betrokken. Volgens de politie is de jongen met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. 

Voor hoeveel slachtoffers zorgen de legale pijlen en rotjes?
77
Voor hoeveel slachtoffers zorgen de legale pijlen en rotjes?

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!