De politie heeft charges uitgevoerd bij een grimmig protest van de zogeheten 'Gele Hesjes' zaterdag op het Binnenhof in Den Haag. Op beelden is te zien dat er vuurwerk en rookbommen worden afgestoken. 

Zo'n 150 tot 200 mensen deden mee aan het protest. Uiteindelijk vertrokken de demonstranten op verzoek van burgemeester Pauline Krikke. 

De charges werden uitgevoerd tijdens de korte mars van het Plein naar het stadhuis. Agenten wisten hiermee te verhinderen dat de demonstranten het winkelgebied in zouden lopen. Daarbij vlogen enkele terrasstoelen door de lucht. Vier mensen zijn opgepakt.

Politie beëindigt protest 'Gele Hesjes' in Den Haag
42
Politie beëindigt protest 'Gele Hesjes' in Den Haag

Tweede demonstratie in Den Haag

Het is de tweede keer dat de Gele Hesjes in Den Haag demonstreren. Ook waren er eerder protesten in Amsterdam en Maastricht. Toen werden er meerdere mensen aangehouden, de protesten verliepen wel relatief rustig. De aanhoudingen in de Hofstad waren onder meer vanwege belediging. 

De Gele Hesjes demonstreren tegen het beleid van de zittende regering.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!