Bij een steekincident in het asielzoekerscentrum (azc) aan de Edo Bergsmaweg in Rotterdam-Beverwaard is een gewonde gevallen. De verdachte vluchtte na het incident, maar de politie kon hem later op de zaterdag aanhouden in het azc. 

Het slachtoffer moest worden overgebracht naar een ziekenhuis, meldt de politie. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend. De verdachte komt uit een zogenoemd veilig land en wacht op uitzetting.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam nam in oktober harde maatregelen tegen het azc. Het aantal incidenten was in korte tijd verdrievoudigd. Daarbij ging het volgens Aboutaleb om zaken als geweld, diefstal en overlast.

De burgemeester gelastte een stop op de nieuwe instroom van mensen uit zogenoemde veilige landen, zoals Marokko, Algerije en Tunesië. Ook werd de beveiliging van het azc Beverwaard uitgebreid en worden overlastgevers zo snel mogelijk de opvang of zelfs Nederland uitgezet.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!