Twee dodelijke verkeersongevallen die zondagavond op de A10 en de N210 plaatsvonden, werden allebei vermoedelijk voorafgegaan door een verkeersruzie. Dat hebben beide politie-eenheden gemeld die de zaken onderzoeken.

Bij het ongeval op de A10 kwamen een motor met twee opzittenden en een auto met elkaar in botsing. De twee opzittenden van de motor, een 34-jarige vrouw uit Amsterdam en een 44-jarige man uit Wormerveer, zijn om het leven gekomen.

Vier andere mensen raakten gewond, meldt de politie maandag. De automobilist, een 52-jarige man uit Krommenie, werd na het ongeluk aangehouden. 

De politie roept getuigen op zich te melden. De politie vraagt speciaal naar weggebruikers die tussen 16.25 uur en 16.45 uur op de A8 van Krommenie richting Coenplein reden.

Ook in Lekkerkerk leidde conflict tot verkeersongeval

Ook aan het dodelijke ongeval bij Lekkerkerk zondag is mogelijk een verkeersruzie voorafgegaan. Dat blijkt uit een bericht van de politie Krimpenerwaard op Facebook. Bij het zware verkeersongeval kwamen twee mensen om het leven.

Het "verkeersconflict" waarover de politie schrijft, zou begonnen zijn bij de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel. Het ongeval vond ruim een uur later plaats op de N210 bij Lekkerkerk. De politie roept getuigen op zich te melden.

Bij de aanrijding waren twee auto's en een busje betrokken. Zondag werd bekend dat een 29-jarige man om het leven is gekomen, maandagochtend bleek een 29-jarige vrouw aan haar verwondingen te zijn overleden. Vier mensen raakten gewond.

Twee mensen die bij het ongeval betrokken zijn, werken bij de vrijwillige brandweer, zo blijkt uit een bericht op Twitter van het korps Brandweer Midden. Een van hen zou in coma liggen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!