De oplevering van de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen zal verdere vertraging oplopen. Het gaat om minstens zes maanden. Er is onder de mariniers veel weerstand tegen de verhuizing van Doorn naar Vlissingen.

Het ministerie praat met vertegenwoordigers van het personeel over de voorgenomen verhuizing. Omdat dit overleg nog niet is afgerond, wordt de gunning van de bouwvoorbereidende werkzaamheden opgeschort tot 1 juli. Het gaat dan onder meer om de sanering van grond.

Verantwoordelijk staatssecretaris Barbara Visser houdt tot dusverre vast aan de verhuizing, maar in de Tweede Kamer bestaan twijfels, onder meer bij coalitiegenoot D66. Ingewijden sluiten niet uit dat er opnieuw naar het besluit wordt gekeken.

In 2012 is het besluit genomen om de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne in Vlissingen te bouwen. Toen was het plan dat de kazerne medio 2017 in gebruik zou worden genomen. Eerder dit jaar was de oplevering al verschoven naar 2022.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!