De 29-jarige bestuurder die op 1 januari 2017 een agent doodreed in Den Haag zal niet worden vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft zij de lichtst mogelijke mate van schuld aan het ongeluk gehad.

Daarom is een voorwaardelijk sepot van een jaar ingesteld, wat betekent dat de vrouw niet voor de rechter wordt gebracht zolang ze binnen dat jaar niet met politie en justitie in aanraking komt.

De agent was met twee collega's op straat een brandje aan het blussen. Ze zetten hierbij hun busje stil op de weg. Door een dikke rookwolk die over het wegdek trok, kon de bestuurder de agent die net achter de bestelbus de weg op kwam lopen niet zien.

De vrouw werd ter plekke opgepakt en vertelde dat zij "plots in een witte wolk terechtkwam". Het OM verwijt het de vrouw dat ze haar verkeersgedrag onvoldoende heeft aangepast aan de situatie. "Een dergelijke verkeersfout is een overtreding en geen misdrijf."

De vrouw reed niet te hard, had geen alcohol op en uit onderzoek is ook niet gebleken dat ze niet-handsfree had gebeld.

De 36-jarige agent liep zwaar hersenletsel op en overleed ruim een week na de aanrijding in het ziekenhuis.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!