Een 75-jarige vrouw is maandag overleden doordat ze door nog onbekende oorzaak de Hollandse IJssel inreed. De brandweer is nog altijd op zoek naar de 51-jarige verkeersregelaar die in het water is gesprongen om de automobilist te redden.

De politie heeft met een sonarboot de vermiste man gezocht. Eerder op de dag werd met vier duikteams naar de helper gezocht, maar nadat het donker werd stopten de duikteams met de zoektocht. 

Volgens de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond wordt de zoekactie naar de vermiste voortgezet, hoewel de overlevingskansen vanwege de sterke stroming en het koude water niet groot zijn.

Een woordvoerder van de politie meldt dat de zoekactie zo lang mogelijk doorgaat, maar ze kon niet zeggen tot hoe laat dat is. "De omstandigheden zijn door stilstaand tij en rustig weer nu gunstig."

De auto reed rond 14.00 uur op de Groenedijk het talud af en belandde in de rivier. De verkeersregelaar, die wegens wegwerkzaamheden ter plaatse was, dook meteen het water in om de automobiliste te redden. Hij kwam na zijn reddingspoging niet meer boven water.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!