Een groot aantal ongelukken heeft dinsdagavond tot een zeer zware avondspits geleid. De A28 van Amersfoort naar Zwolle was anderhalf uur afgesloten door een groot ongeval met drie auto's. Rond 18.30 uur werd de weg vrijgegeven.

De ANWB adviseerde reizigers de weg te mijden. Het ongeval deed zich voor bij Nijkerk. Rond 18.00 uur stond er 10 kilometer file.

De A28 is niet de enige weg die gebukt gaat onder een drukke avondspits.

In totaal stonden er rond 17.30 uur meer dan 150 files door het hele land. Normaal telt een dinsdagavondspits rond die tijd zo'n 570 kilometer, nu stond de teller op 662 kilometer. Na 18.30 uur werd het snel rustiger op de snelwegen.

Wegen rond Utrecht en Rotterdam staan helemaal vast

In de Randstad werden vooral Utrecht en Rotterdam getroffen door grote verkeersinfarcten. Aan het begin van de spits deed zich een ongeval voor op de A2 bij Utrecht richting het zuiden. De problemen die dit opleverde, verspreidden zich "als een olievlek" door de regio.

Eenzelfde probleem deed zich voor bij Rotterdam, waar twee grote ongevallen op de A16 en A20 grote opstoppingen veroorzaakten. Een andere plek waar het rond 18.00 uur flink vast staat, is de A2 bij Maastricht. Door een ongeval bij Maastricht Aachen Airport stond er een lange file op de weg vanaf de Belgische grens naar het noorden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!