De burgemeester van Breda heeft maandagavond een scholierengala in de binnenstad beëindigd, omdat er te veel leerlingen beschonken waren en er geduw en gedrang ontstond. Twee mensen zijn door de drukte onwel geworden.

Om 23.45 uur maakte de burgemeester een einde aan het feest, meldt de politie. Het Scholieren Gala Breda vond plaats in café Graanbeurs en zou tot 2.30 uur duren.

Er waren ambulances ter plaatse om de beschonken kinderen te controleren. "Velen van hen zijn behoorlijk onder invloed", aldus de politie. De ruimte stond vol met bierflessen terwijl er veel minderjarigen aanwezig waren, aldus de burgemeester.

Om 23.00 uur kwamen agenten en ambulances ter plaatse, omdat er te veel mensen tegelijk naar binnen wilden en er geduw en gedrang ontstond. Twee mensen werden daarbij onwel en moesten onderzocht worden door ambulancemedewerkers. Er waren acht politieauto's en drie ambulances opgeroepen.

Daarna ontruimde de politie het pand op bevel van de burgemeester. Scholieren werden door de beveiliging en de politie naar buiten begeleid en naar huis gestuurd. Volgens de politie vielen daarbij geen gewonden. Enkele ouders hebben op sociale media kenbaar gemaakt dat hun kinderen wel degelijk wonden hebben opgelopen.  

Burgemeester wil in gesprek met organisatie

Voor burgemeester Paul Depla was het duidelijk dat het feest beëindigd moest worden, laat hij weten in een reactie. Hij maakte een einde aan het feest, "omdat er kinderen in verdrukking zijn geraakt en er te veel kinderen beschonken zijn".

De burgemeester zegt met de organisatie van het Scholieren Gala Breda en met zaalverhuurder Graanbeurs te zullen praten over de gang van zaken. Hij plaatst zijn vraagtekens bij de dag van het feest en het toezicht op het alcoholgebruik.