Volgens het plan met de naam MARK worden drie hoge woontorens van 80, 100 en 140 meter afgewisseld met laagbouw van maximaal 25 meter hoog. De bouwwerkzaamheden starten in 2021.

Het 'verticale dorp' komt in de wijk Leidsche Rijn, aan de noordzijde van het treinstation Utrecht Leidsche Rijn. Dat is in de buurt van de A2. De maquette werd maandag onthuld door wethouder Klaas Verschuure, hoofdarchitect Branimir Medic en Jeroen Messemaecker van de Graaff (namens medeontwikkelaar Stadswaarde).

In de torens komen ongeveer 1.125 huur- en koopwoningen met patio's en groene binnentuinen. Zo'n 60 procent van de woningen zal worden verhuurd. Het gaat om sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en zorgwoningen. 

Ook komt er een fietsenstalling met 3.500 fietsparkeerplekken, deelfietsen en e-bikes. Voor de bewoners zijn er honderd deelauto's beschikbaar.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!