Koning Willem-Alexander heeft maandagochtend president Jorge Carlos Fonseca van de Afrikaanse eilandengroep Kaapverdië officieel verwelkomd bij het Koninklijk Paleis in Amsterdam. De president brengt een tweedaags staatsbezoek aan Nederland.

Ook koningin Máxima en presidentsvrouw Ligia Fonseca waren bij de korte plechtigheid aanwezig. Het kabinet werd vertegenwoordigd door Sigrid Kaag, de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Fonseca hoopt tijdens zijn verblijf niet alleen de historische banden met Nederland aan te halen, maar ook de samenwerking op gebieden als maritieme veiligheid en de maritieme economie te versterken en te verdiepen, zo liet hij voor vertrek uit Kaapverdië weten.

Maandagmiddag is hij met koning Willem-Alexander bij een rondetafelgesprek in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam waar zaken als maritieme ontwikkeling, windenergie en duurzaam toerisme aan de orde komen.

De koning biedt zijn Afrikaanse gasten in het paleis zowel een lunch als een staatsbanket aan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!