De politie heeft maandag twee nieuwe verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen die eind oktober plaatsvonden na de voetbalwedstrijd NAC-Willem II. Tot nu toe zijn er twintig verdachten gearresteerd.

Het gaat om twee mannen uit Breda van 24 en 38 jaar, die worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen, meldt de politie.

Vorige week werden al zeven andere verdachten gearresteerd. Dinsdag hield de politie drie mannen uit Fijnaart en Breda aan. Maandag aresteerden agenten drie twintigjarige mannen uit Breda. En op woensdag werd een 24-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging tijdens de rellen. 

Bij de rellen na de voetbalwedstrijd raakten twee agenten gewond. De agenten werden door supporters met broekriemen en kettingen geslagen, nadat zij hadden geprobeerd de tientallen voetbalsupporters uit elkaar te halen.

De politie is na de rellen een grootschalig onderzoek gestart naar de relschoppers. Daarvoor zijn onder andere beelden van de incidenten bekeken en geanalyseerd. Eind oktober liet de politie weten naar verwachting in totaal twintig tot dertig personen aan te zullen houden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!