Rijkswaterstaat Verkeersinformatie meldt maandag dat de ochtendspits "pittig" is. Met een piek van 438 kilometer is de ochtendspits de drukste van de maand.

Meerdere ongelukken op de A50 leidden tot problemen. In de richting van Oss naar Arnhem stond tussen knooppunt Bankhoef en Renkum 17 kilometer file door een ongeluk met een vrachtwagen. 

Tussen Heteren en Renkum was de linkerrijstrook afgesloten.

Op de A73, die aansluit op de A50, stond volgens Rijkswaterstaat eerder ook een flinke file.

Door ongeluk waar vier auto's bij betrokken waren, stond op de A9 in de richting van Amstelveen een file van 9 kilometer tussen Beverwijk-Oost en knooppunt Rottepolderplein.

Op de A2 in de richting van Den Bosch en Utrecht stond tussen Rosmalen en Waardenburg 12 kilometer file, meldt de ANWB. Door een ongeluk is daar de linkerrijstrook dicht.

'Slecht weer en ongelukken helpen niet mee'

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat veroorzaakte een ongeval met een vrachtwagen op de N11 ook problemen tussen Bodegraven en Leiden. "De weg was daar dicht", aldus de woordvoerder.

"Het is op maandagochtend sowieso druk", zegt de woordvoerder. "En daarnaast helpen het slechte weer en de vele ongelukken ook niet mee."

De ochtendspits van maandag is de op één na drukste maandagochtendspits van het jaar. "Alleen op 12 november was het dit jaar drukker op een maandag", aldus de woordvoerder.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!