Het lichaam van de vermiste kitesurfer waar zaterdag uren naar is gezocht, is zondag gevonden. Het stoffelijk overschot werd aangetroffen tussen betonnen blokken die dienen als golfbrekers bij het Zuiderstrand in Scheveningen.

Een brandweerman die een nieuwe zoekploeg de vermoedelijke locatie van een eventueel lichaam zou wijzen, vond de man uiteindelijk zelf. De nieuwe zoekploeg heeft het lichaam met een hoogwerker tussen de betonblokken vandaan gehaald.

De kite (vlieger) en het board van de vermiste surfer werden eerder al gevonden op de blokken. "Daardoor hadden we het vermoeden dat de man ertussen moest liggen", aldus de woordvoerder.

De kitesurfer is waarschijnlijk door de harde wind tegen de blokken geblazen en door de kracht waarmee dat gebeurde in ieder geval bewusteloos geraakt, zo vermoeden de hulpdiensten. 

Zaterdagmiddag en -avond werd aan de kust bij Scheveningen al uren gezocht naar de vermiste kitesurfer. Zaterdag werd de zoektocht rond 21.15 uur gestaakt vanwege het slechte zicht en het slechte weer. 

De man was op zaterdag met zijn dochter gaan kitesurfen. Zij was eerder naar huis gegaan, maar sloeg alarm toen haar vader niet terugkwam. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!