De harde wind zorgt vrijdagavond voor vertragingen op Schiphol. Ook zaterdag waait het hard en daarom zijn tientallen vluchten geannuleerd.

Vooral inkomende vluchten zijn vrijdagavond vertraagd. De vertraging is voor de meeste vluchten tien minuten tot een half uur. Een enkele vlucht landt een uur later dan gepland op de luchthaven.

Zaterdag zijn de gevolgen voor passagiers groter. Met name zaterdagochtend zijn er tientallen vluchten geannuleerd. Dat geldt vooral voor vliegtuigen die vanaf Schiphol vertrekken.

Maar ook veel vluchten die zaterdag aan het einde van de ochtend of begin van de middag zouden landen op Schiphol zijn geannuleerd. Het gaat met name om vluchten vanaf bestemmingen binnen Europa.

Aan het einde van zaterdagmiddag en 's avonds vliegen de meeste vliegtuigen vooralsnog weer volgens schema.

Schiphol adviseert passagiers om de status van hun vlucht op de site van Schiphol in de gaten te houden. Daarnaast kunnen vliegtuigmaatschappijen reizigers aanvullende informatie geven.

Weerplaza waarschuwt vrijdagavond voor harde wind in het westen van het land. Er kunnen zich windstoten voordoen tot 75 kilometer per uur. Ook morgen is de wind nog hard, vooral in het westen van het land.