De twintigjarige moeder van een dode baby die in april op een balkon in Schiedam is gevonden, moet twaalf maanden de cel in voor het verbergen van de pasgeborene.

Omdat ze al bijna negen maanden in voorarrest zat, kan ze nog deze maand worden opgenomen in een kliniek voor de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen, die de rechtbank eveneens oplegde. Ze moet ook geregeld laten controleren of ze niet weer zwanger is.

De jonge vrouw werd vrijgesproken voor het doden van haar kind of het in hulpeloze toestand achterlaten ervan, omdat niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat het kind nog leefde toen het geboren werd. Ze heeft zelf gezegd dat het kind doodgeboren was.

De rechtbank heeft laten meewegen dat de moeder in haar jeugd verwaarloosd en geestelijk mishandeld is, waardoor ze posttraumatische stressstoornis heeft.

Tijdens de zitting van twee weken geleden bleek al dat de vrouw anderhalf jaar geleden ook zwanger is geweest. Dat eindigde volgens haar in een miskraam, maar ander bewijs wees erop dat die zwangerschap mogelijk tot de zevende maand heeft geduurd. Het is volstrekt onduidelijk wat er met dat kind gebeurd is.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!