De permanente kerkdienst die al weken voor een uitgeprocedeerd Armeens gezin wordt gehouden, verandert volgens staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) niets aan hun zaak. De toekomst van Hayarpi Tamrazyan, haar ouders en haar broer en zus ligt in Armenië, benadrukt de bewindsman.

Het gezin verblijft al anderhalve maand in de Bethelkerk in Den Haag. Ze vallen terug op een oude regel, die voorschrijft dat de overheid geen kerkdienst mag onderbreken om mensen die daaraan deelnemen mee te nemen.

De actie brengt Harbers echter niet op andere gedachten. "Ze hebben al vele malen te horen gekregen dat ze Nederland moeten verlaten. Ze hadden opvang in een gezinslocatie, zijn daar zelf vertrokken. Deze keuze hebben ze zelf gemaakt. Het lijkt me tamelijk uitzichtloos."

De 21-jarige Hayarpi verblijft met haar ouders, zusje en broertje al negen jaar in Nederland, maar het gezin is uitgeprocedeerd.

Met de non-stopdienst hoopt de kerk de familie Tamrazyan rust te bieden en tijd en ruimte te maken om alsnog tot een vergelijk met de Immigratie- en Naturalisatiedienst te komen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!